Regionális Szakmai Műhelyre FogLak Projekt – TÁMOP

EMLÉKEZTETŐ

A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ

2012. február 2.-án tartott lakhatási-foglalkoztatási regionális szakmai műhelyéről

Helyszín: BMSZKI Dózsa György út 152
Időpont: 2012. február 2. 14.00-
Témák: Foglalkoztatási- és lakhatási referensek feladatai, tapasztalatai
TÁMOP-5.3.2 projekt folytatása
Elégedettségi kérdőívek
TÁMOP-5.3.3-as projektek jelenlegi állapota

Moderátorok: Kemecsei Judit (regionális koordinátor, foglalkoztatási)
Varsányi Nóra (regionális koordinátor, lakhatási)

Résztvevők: jelenléti ív szerint

Kemecsei Judit (HKA): Mint azt már tudjátok, a TÁMOP-5.3.2 projekt szerződés módosítása nemrégiben lezajlott, így a projekt időtartama egy évvel meghosszabbításra került 2012. június 30.-ig fog befejeződni.
A hátralévő bő öt hónapban a januárit követően még 2 foglalkoztatási-lakhatási műhelyalkalmat tartunk és a kiemelt projekt zárásáig támogatjuk a szervezetüknél dolgozó referensek munkáját.
Ezen kívül a honlapunkon elérhető szakmai anyagokat fogjuk minél szélesebb szakmai körben publikálni, remélhetőleg egy szakmai folyóiratban, valamint társadalmi szemléletváltozást elősegítő médiakampányt is tervezünk. Továbbá a – szintén honlapunkon elérhető - „Hajléktalanügyi Országjelentés 2009” c. szakmai dokumentumot folytatjuk, hogy az utóbbi két év hajléktalan-ellátással kapcsolatos eseményei is professzionális vizsgálat alá kerüljenek.
2012. május harmadik hetében egy záró konferencia keretében búcsúzik projektünk, melynek időpontjáról és helyszínéről természetesen tájékoztatást küldünk és szeretettel várunk mindenkit.
Aki kedvet érez, hogy bemutassa saját projektjét jelezze nálunk, örülnénk neki.
Kérjük február végéig írjátok meg nekünk a bevont ügyfelek közül az ESZA indikátorokon kívül milyen képességeik javultak, pl. motorikus képességeik javulása, szociális képességeik javulása, stb.
Elégedettségi kérdőívet (csatolom), olyan bevont kliensekkel kell felvetetni (önkitöltős), akivel készült egyéni fejlesztési terv, tehát bevonásra kerültek a projektbe. A visszaküldés határideje: 2012. február vége, módja postán, a Hajléktalanokért Közalapítvány, FogLak Iroda, 1380 Budapest, Pf. 1155. Kérjük küldjétek el nekünk azt is, hány kérdőívet adtatok ki és ebből hány érkezett vissza.
Bármi kérdés felmerül a kérdőívvel kapcsolatban jelezzetek telefonon, vagy e-mailben Vojtonovszki Bálintnak, a következő elérhetőségein: 06/1-2617704. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
Havi egy tapasztalati beszámolót várunk továbbra is minden szervezettől. Akinél már lezárult a projekt az utógondozásról és saját szervezeten belüli szemléletformálásról, szervezetfejlesztésről kérünk tájékoztatást.
A következő fél évben egy Települési Koordinációs Munkacsoportot még tartsatok.

A szoftver sok esetben nem működött megfelelően, ha bármilyen technikai probléma akadályozná az adatszolgáltatást, kérjük, keressétek továbbra is Radics Lászlót ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 20/442-19-49)!
Akiktől átjöttek az adatok: Vöröskereszt és Pestesély. A többiektől várjuk az adatokat, vagy azt a visszajelzést, hogy felvettétek a kapcsolatot a rendszergazdával.

Bércesi János (Vöröskereszt): A Vöröskereszt február 28.-án tartja a zárókonferenciát, indikátorokat mindenhol hoztuk, sokat túl is teljesítettünk.
Tihanyi Dóra (Pestesély): A SarokPont február 13.-án tart zárókonferenciát, utógondozás folyik, szabadidős programokat szervezünk.
Ungvárszki Pál: (Magyar Máltai Szeretetszolgálat) Nálunk még nem ismert a zárás időpontja, indikátorok itt is teljesültek.
Kérdés, hogy azok az emberek, akik úgy dolgoznak, hogy nincs munkaszerződésük leigazolhatják-e maguknak a munkát egy nyilatkozattal.
Kemecsei Judit (HKA): Megkérdezem az ESZÁ-tól és írásban válaszolunk.
Kölesné Bukovics Zsuzsa (Kiút Egyesület): A települési koordinációs munkacsoportnak nem jó a neve, hiszen mi nem tudunk koordinálni, maximum tájékoztatni tudjuk az önkormányzatot. Lezárult a program, bár a dadusok nem tudtak elhelyezkedni a tanult szakmájukban. Utógondozás folyik.

Köszönjük:

Lejegyezte:
Nagy Brigitta
KMR régió szervező


 

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com