Belföld


Tisztelt Civil szervezetek!

Kedves civil szervezeti vezetők és munkatársak, önkéntesesek!2016-ban újra lehetősége nyílik a civil szervezeteknek arra, hogy civil delegáltakat válasszanak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) különböző testületeibe: a Kollégiumokba és a Tanácsba egyaránt.

A NEA a civil szervezetek működését, a nemzeti összetartozást, valamint a közjó kiteljesedését, illetve a civil szervezetek szakmai tevékenységét támogató központi költségvetési előirányzat. A szakmai alapon elkülönülő kollégiumok tagjai döntenek a rendelkezésre álló források elosztásáról.


A 9 fős testületekből a jelenlegi szabályok mellett sajnos mindössze 3 fő megválasztására tud a civil szektor közvetlen hatással lenni. Éppen ezért közös felelősségünk és feladatunk, hogy függetlenül a Kollégiumokba és a Tanácsba megválasztandó civil tagok végső személyétől, minél több civil szervezet vegyen részt a választáson.

Csak ilyen formában biztosítható az, hogy a civil szektor véleménye, a Véleményünk, minél nagyobb legitimitással jelenjen meg a döntéshozatalban a 3 fős képviselet ellenére is.


Az erre rendelkezésre álló idő igen rövid, mindössze 2016. február 24-ig van lehetősége a szervezeteknek a végleges regisztrációra és elektor állítására. Azonban érdemes minél hamarabb elkészíteni a szükséges dokumentumokat és regisztrálni, mert a végső határidő előtt az esetleges hiánypótlásnak is le kell záródnia.

A regisztráció menetéről az alábbi LINKEN van lehetőség informálódni.

http://civil.info.hu/elektori-rendszer


Amennyiben civil szervezetet vezetsz, esetleg civil szervezetnél dolgozol vagy önkénteskedsz, vagy csak szíveden viseled a civil szektor jövőjét, akkor juttasd el ezt a levelet minél több érintett civil szervezetnek, hogy ők is élhessenek a szavazás jogával.


Ne hagyjuk, hogy nélkülünk döntsenek a minket érintő kérdésekről, mert a civil szektor nem lehet várólistán!


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com