Belföld


Pályázati lehetőség külföldi szakmai tanulmányúton való részvételre, a

Tempus Közalapítvány Erasmus+ alprogramján belül


A BMSZKI idén is sikeres pályázatot nyújtott be magyarországi hajléktalanellátó intézmények munkatársai számára külföldi tanulmányutakon való részvételre. A támogatás elnyerésével 2016-2018 között 8 szociális munkás szerezhet szakmai tapasztalatot más európai országok hajléktalanellátó intézményeiben.

A támogatott tanulmányutak elsődleges célja, hogy a szociális szakemberek a nemzetközi jó gyakorlatokat megismerjék és hazai szakmai fórumokon terjesszék. Idei pályázatunk központjában a fiatal hajléktalanokkal folytatott szociális munka áll, a szervezetek is ennek figyelembe vételével kerültek kiválasztásra.


A kiutazásokra 2017 tavaszán és őszén kerül sor, a tanulmányutak egyenként négyhetesek, intézményenként 1 fő fogadására van mód.

A szakmai gyakorlat alatt a kiutazó heti négy munkanapot tölt a fogadóintézményében tényleges munkavégzéssel, heti egy napot pedig intézménylátogatással és a kapott anyagok feldolgozásával, fordításával, illetve a beszámoló írásával. Terveink szerint a kiutazók tapasztalatairól készült beszámolókat nyomtatott vagy elektronikus formában is megjelentetnénk.


Mit biztosít az Erasmus+? A támogatás európai uniós forrásból finanszírozott ösztöndíj formájában utazási és megélhetési hozzájárulást biztosít, melynek összege országonként és a kinn-tartózkodás hosszától függően változó (lásd táblázat).

A megélhetési támogatás a kinntartózkodás  költségeihez való hozzájárulás, a szakmai gyakorlathoz adott esetben lehetséges, hogy saját forrást is biztosítani kell, bár a tapasztalatok szerint a támogatás fedezi a tanulmányút során felmerülő költségeket (helyi utazás, szállás, étkezés, kötelező utasbiztosítás). A megélhetési támogatáson felül az utazási költségeket is téríti a program.

Noha a pályázatra olyan jelentkezőket várunk, akik minimum középfokú nyelvtudással rendelkeznek, indokolt esetben nyelvi felkészítés is támogatható. (Ezen felül bárki számára elérhető a BMSZKI által összeállított szaknyelvi szószedet angol nyelven.)


Mit biztosít a BMSZKI? Segítséget az adminisztrációban, az utazás megszervezésében, fogadóintézménnyel való kapcsolattartásban és a felkészülésben. (Továbbá saját munkatársai számára a kinntartózkodás ideje alatt is biztosítja az illető havi illetményét.)


Mit várunk el az utazótól?

  • A kiutazás előtt egy alapos munkatervet, melynek része az előzetes felkészülés (olvasmányok feldolgozása, ismerkedés a fogadóintézménnyel és a célországgal, stb.)
  • A gyakorlat alatt munkanapló írása, és félidőben egy 4-5 oldalas beszámoló megküldése a programfelelősök részére.
  • A kiutazás után egy alapos, honlapon, kiadványban is megjelentethető, színvonalas tanulmányt (min. 20 oldal terjedelemben, szimpla sorköz, 12-es betűméret), mely az adott ország hajléktalanellátását és a fogadó intézmény működését, továbbá a helyi jó gyakorlatokat mutatja be (megadott szempontrendszer alapján).
  • Egy szóbeli, fényképes (diavetítéssel kísért) beszámoló megtartását szakmai műhely keretében /a hazaérkezést követő 2-3 hónapon belül/.


A jelentkezés és kiválasztás folyamata:

2016. december 9.-ig várjuk a jelentkezéseket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre.

A jelentkezés tartalmazza:

  • a jelentkező szakmai önéletrajzát (a nyelvtudás valós szintjének megjelölésével)[1],
  • egy részletes, angol vagy a célországnak megfelelő nyelvű motivációs levelet, melynek része a kiválasztott helyszín/helyszínek megnevezése (legfeljebb három helyszínt lehet megnevezni, érdeklődési sorrendben),
  • valamint egy munkahelyi felettes ajánlását.

Annak javasoljuk a jelentkezést, aki az adott ország nyelvét, vagy az angolt legalább középfoknak megfelelő szinten beszéli! (A nyelvtudást ellenőrizni fogjuk, korábbi rossz tapasztalatok miatt.)

A kiválasztás során előnyt élveznek azon jelentkezők, akik még nem vettek részt a BMSZKI szervezésében külföldi szakmai gyakorlaton.

A pályázatokat egy háromtagú bizottság: a két programfelelős és a BMSZKI képzési munkatársa fogja elbírálni 2016. december 16.-ig.

2016. november 23-án, 1600 órától tájékoztató alkalmat tartunk, ahol lehetőség lesz kérdéseket feltenni, és korábbi kutazókkal megismerkedni.

Helyszín: 1134 Budapest, Dózsa György út 152. „Büfé”.

Mivel a meghirdetés idén is országos, azon érdeklődőknek, akik nem tudnak részt venni a tájékoztatón, kérésre emailben elküldjük a megbeszélés emlékeztetőjét.

A választható helyszínek, intézménytípusok várhatóan a következők[2]:

Helyszín

Intézménytípus

Támogatás (€)

Associaton MoSt, Horvátország

hajléktalanszállók, önkéntes munka

2016

HVO-Querido, Hollandia

szállók, támogatott lakhatás, housing first

3232

Humanitas Onder Dak, Hollandia

szállás, foglalkoztatás, spec. programok fiataloknak

3232

Arsis, Görögország

menekültek ellátása

2816

Focus Ireland, Írország

közösségi szoc.m., szállók, támogatott lakhatás

3232

Y-Foundation, Finnország

szociális lakásügynökség

2816

Üdvhasereg, Lengyelország

hajléktalanszállók, nappali ellátás

2816

Egyesült Királyság

(intézmény kiválasztása folyamatban)

3232


További kérdéseiteket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várjuk.                             Üdvözlettel:


Csató Bálint és Oláh Dóra[1] A javasolt formátum: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

[2] A helyszínlista még változhat!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com