Dél-Alföld

Átvenné a megyei Vöröskereszt a Hajléktalan Segítő Központ feladatait, hangzott el a hétfői szentesi testületi ülésen. A képviselőket megosztotta az ügy, többen fel is tették a kérdést: származik-e ebből a városnak valamilyen előnye. Például az, hogy a világ minden táján jelen lévő szervezetnek több forrás áll a rendelkezésére, mutatott rá Szirbik Imre polgármester. A hajléktalanellátás nem egyszerű ellátási forma, fogadjuk el a segítő kezet, érvelt Szabó Zoltán Ferenc. Móra József azt hangoztatta: ne fogadják el a Vöröskereszt felajánlását, nem érdemes kockáztatni az ellátás színvonalát.

A központot a város hozta létre, de kistérségi feladatot lát el, így a döntést annak ellenére sem hozhatja meg egyedül Szentes önkormányzata, hogy a városatyák végül elfogadták az előterjesztést. A karitatív szervezet abban az esetben dolgozhat az intézményben, ha a kistérség mind a 8 települése igennel szavaz. A testületi ülésen elhangzott: a kérdés egyelőre csak Nagytőkén került napirendre. A község nemet mondott azzal a kitétellel, hogy amennyiben rajtuk kívül minden település rábólint az átvételre, ők is újratárgyalják.

A központ körül utoljára az év elején alakult ki hasonló vita, akkor a testület pénzügyi anomáliák miatt a központ vezetőjének megbízását azonnali hatállyal visszavonta. Feljelentést tettek a Szentesi Rendőrkapitányságon, amely elfogultságot jelentett be, ezért a megyei kapitány Hódmezővásárhelyt jelölte ki az eljárás lefolytatására. A vezetői feladatokat azóta – megbízottként – Kocsyné Takács Ildikó látja el. Időközben – bár a város nem írt ki ilyen tárgyú pályázatot civilszervezetek számára – a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azzal kereste meg az önkormányzatot: átvállalná a Hajléktalan Segítő Központ feladatait. Az önkormányzat a vezetői poszt betöltésére eddig nem hirdetett meg pályázatot, a folytatással kapcsolatban egyelőre a kistérség döntésére vár.

Még nyomoznak a korábbi vezető ellen

Szenti Szabolcs, a rendőrség sajtószóvivője arról tájékoztatott: a korábbi vezetőt gyanúsítottként hallgatták ki sikkasztás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást. A tényállás szerint a gyanúsított által vezetett intézmény 2008-ban sikeresen pályázott egy lakhatási program működtetésére, a pályázati pénzzel azonban nem számolt el, annak egy részével sajátjaként rendelkezett.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com