Dél-Alföld

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjánál az a program, melynek keretében utcán élő, hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedését, foglalkoztathatóságának elősegítését karolták fel. A tavaly kitűzött cél az volt, hogy gyógynövénygyűjtő és termesztő legyen minél több hajléktalanból Kecskeméten, egy projekttámogatás segítségével.

 - A pályázati programban 15 hajléktalan személy lakhatásának biztosítását, valamint hosszabb távon támogató tevékenység megszerzését vállaltuk – tájékoztatta a Kecskeméti Hírhatárt Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja vezetője. – Azt akartuk elérni, hogy a programba bevont személyek hosszabb távon is képesek legyenek az önálló életre, lakás fenntartására és a munka megtartására. Azaz képessé váljanak arra, hogy a megszerzett tudást a társadalom javára fordítsák. (A cikk a fotók alatt folytatódik).

Tavaly októberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjánál 15 hajléktalan számára indult meg a betanított gyógynövénygyűjtő- és termesztő képzés. Szerdán (október 9-én) pedig átvehették a bizonyítványaikat azok, akik részt vettek a hét hónapon át tartó elméleti és gyakorlati képzésben. A sikeres vizsgát követően a tanulók ünnepélyes körülmények között a Matkói úti hajléktalanellátó központ kápolnájában kapták meg az oklevelüket Mák Kornél alpolgármestertől.
Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com