Dél-Alföld

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Tanácsa legutóbbi ülésén elfogadta azt az előterjesztést, mely a hajléktalanellátás fejlesztését szorgalmazta Baján. Ennek értelmében a jövőben új épületbe költözhet az ingyenkonyha és a nappali melegedő.

Baján is komoly problémát jelent a hajléktalanság, a városban és annak térségében 270-280 fő él otthontalanul, közülük körülbelül nyolcvanan évente többször vagy akár rendszeresen is megfordulnak a bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményben, ahol igénybe vehetik az ingyenkonyhát, a nappali melegedőt vagy a húsz férfi részére kialakított átmeneti szállást.

„Az ingyenkonyhánk teljes kihasználtsággal működik, nem csupán a hajléktalanok, de az alacsony nyugdíjjal rendelkezők is gyakran részesülnek ellátásban, némelyikük pedig a nappali melegedőbe is ellátogat, hogy így spóroljon a közüzemi díjakon – magyarázta Bánné Kis Erzsébet intézményvezető. – Tehát mind a rászorulók száma, mind pedig az ellátás szakmai szempontjai miatt is szükségessé vált a bővítés."

A szakember elmondta, hogy a Cédrus szomszédságában lévő, bontásra ítélt ingatlan megvásárlásával próbálják a problémát orvosolni, mely várhatóan novemberben kerül tulajdonukba. Ezt követően indul meg az engedélyezési eljárás, valamint a régi épület elbontása és az új építése. Az új ingatlanba költözik majd az ötven főt kiszolgálni képes ingyenkonyha, valamint a nappali melegedő is. „Várhatóan egy-másfél év múlva már jóval magasabb minőségű ellátást tudunk nyújtani a hozzánk forduló rászorulók számára – véli az intézményvezető. – Ehhez az is hozzátartozik, hogy kialakítunk majd egy közösségi helyiséget is, ahol például hitéleti alkalmakat is tarthatunk."


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com