Dél-Alföld

Már majdnem teltház van a Hajléktalan Gondozó Szolgálatnál. Sőt, a Máltai Szeretet Szolgálat kecskeméti nappali melegedőjében pedig már kétszer annyian vannak, mint egy átlagos napon. Ennek ellenére további létszámnövekedés várható, hiszen ahogyan csökken a hőmérséklet egyre többen döntenek úgy, hogy inkább fedett helyre mennének az utcáról.

A nagy hideg is közrejátszik abban, hogy a Hajléktalan Gondozó Szolgálatnál az elmúlt éjszaka 71-en aludtak bent. Ebből 80% a férfiak, és 20% a nők aránya. Összesen egyébként 91 férőhely van a szállón.

„Ebben az évben minden tekintetben rekordokat döntögetünk, mert azok az emberek is, akik tartósan az utcán élnek azok is bejöttek maguktól. Volt, akit az utcaszolgálat győzködött, hogy jöjjön be, mert azért itt csak melegebb van, de a mai napon is már három ember érkezett be az utcáról. Van, aki meg már évek óta bent van, rájött arra, hogy sokkal jobb itt benn lenni, mint kint a hidegben.” - fogalmazott Szabóné Hajdú Szilvia a Hajléktalan Gondozó Szolgálat szolgálatvezető-helyettese.

A krízisidőszak elindult már november elsejével így az utcaszolgálat az óta is jelen van Kecskeméten. László is már régóta él az utcán. Azt is elárulta, hogy pontosan hány éve.

„ - 14. Betonon aludtam.

- És most miért döntött úgy, hogy bejön ide a hajléktalanszállóra?

- Mert itt jó meleg van és kaját is kapunk.

- És milyen itt lenni?

- Jó!” - mesélte Mátyás László.

Hasonló a helyzet a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedőjében is.

„Az utóbbi napokban, de mondhatnám, hogy november közepétől kezdődően rohamosan emelkedik az ellátást kérők száma. A nappali melegedő 70 férőhelyes és a kihasználtsága 200% körül mozog jelenleg.” - mondta el Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője.

Valószínűleg a továbbiakban is marad ez a kiugróan magas létszám, amely egyébként a hónapok második felére szokott inkább jellemző lenni.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com