Dél-Dunántúl

Új ingatlanba költöztették a pécsi hajléktalanellátó rendszer egyik nappali melegedőjét és a hozzá kapcsolódó népkonyhát, hogy ezzel több rászorulót magasabb minőségben tudjanak kiszolgálni - hangzott el az új létesítmény megnyitásakor szombaton Pécsen.

Jelentősen bővült a város intézményhálózata azzal, hogy a pécsi hajléktalanellátást végző Támasz Alapítvány új ingatlanba költöztette egyik egységét - jelentette be a szervezet elnöke, Fonai László a Névtelen utcai nappali melegedő és népkonyha ünnepélyes megnyitásakor.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy korábban a belvároshoz ugyan közelebb, de egy veszélyes közlekedési csomópontban és egy rossz állapotban lévő ingatlanban tudták csak működtetni az egyik nappali melegedőjüket és a hozzá kapcsolódó népkonyhát. Az új, kedvezményes tarifa mellett igénybe vett bérlemény azonban modernebb és nagyobb; 150 helyett 200 hajléktalant szolgálhatnak ki benne, a népkonyhát pedig 50 helyett szintén 200-an vehetik igénybe egyszerre.

Hozzátette: Pécsen egyre nagyobb az igény a hajléktalanokat kiszolgáló létesítményekre, folyamatosan magas kihasználtság jellemzi őket.

Moór Eszter, a pécsi önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke a megnyitón azt mondta, a pécsi ellátórendszer már a mostani fejlesztés előtt is kiterjedt és jó minőségű szolgáltatásokat nyújtott, de kapacitásbeli gondjaik voltak. Most ezen is enyhítenek, és reményei szerint a jövőben is sikerül fejlesztéseket végrehajtaniuk.

E létesítmény mellett a szervezet még egy nappali melegedőt működtet Pécsen, abban 150 embert tudnak fogadni. Ott speciális szolgáltatásokat is nyújtanak: állandó orvosi ügyeletet tartanak fenn, fertőtlenítőrészleget, fürdőt, mosodát működtetnek.

A Támasz Alapítvány a baranyai megyeszékhelyen hat helyen működtet népkonyhát, férfi és női átmeneti szállást, ápolóotthont, éjjeli menedékhelyeket. Intézményeiben egyidejűleg több mint félezer hajléktalant tud fogadni. Az utcai szociális munkával együtt a szervezet 1300 hajléktalannal áll kapcsolatban.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com