Dél-Dunántúl

Krízisszálló nyílt a kertvárosi Remény Házban. A fokozott hideg ugyanis megviseli a városrész hajléktalanjait, és egyre többen lesznek, akiket ezért éjszakára is befogadnak. A belvárosban a Máltai Szeretetszolgálat és a Támasz Alapítvány üzemeltet krízisszállót, és beindult 24 órás utcai 24 órás szolgálat is. A szociális munkások három műszakban dolgoznak.

 Szeptember közepén kezdődött építkezés, és novemberre mindenki örömére és megelégedésére felépült a Remény Háza új épületrésze, ami a hajléktalanok létszámának megemelkedése miatt vált szükségessé. A kezdeti 50 férőhely helyett jelenleg dupla annyi rászoruló nappali ellátására vált alkalmassá az épület, és a téli időszakban krízisszállóként is tudnak éjszakai biztonságot nyújtani gondozottjaiknak.

 Gibizer István, a Remény Háza intézményvezetője elmondta: Egy 50 négyzetméteres szobával bővítették az épületet, mert a napi forgalom 90 és 100 fő között mozog. Itt a téli időszakban 33 fő részére tudnak szállást biztosítani. A szálló 33 fő éjszakai befogadására alkalmas. Ez 16 órától reggel 6 óráig használható.

Ha beljebb megyünk a városban, a Megbecsülés Házát találjuk, amit a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja tart fenn. A Janus Pannonius utcai krízisszállóban 20 embert tudnak befogadni éjszakára.

 A Támasz Alapítvány krízisszállóján 19 órától másnap 16 óráig lehet tartózkodni.

 Temesvári János intézményvezető-helyettes hozzátette: Délután hat és este nyolc óra között lehet elfoglalni a szállást, az arra rászorulóknak, és reggel 8 óráig kell elhagyniuk az épületet.

 A Támasz Alapítvány Dugonics utcai nappali melegedőjébe is betérhetnek a hajléktalanok. Jelenleg 43 főt tudnak befogadni éjszakára. Ezen a krízisszállón este 7-től másnap délután 4-ig lehet tartózkodni.

Hajdu Krisztián, az alapítvány vezetője elmondta: Olyan hajléktalanokat fogadnak be, akik amúgy nem mennének az éjjeli menedékhelyre.

 A Támasz Alapítványnál egyébként beindult a téli utcai 24 órás szolgálat is. Három műszakban dolgoznak a szociális munkások, hajnali 4 és reggel 8 óra között pedig a krízisügyelet működik, ami azt jelenti, hogy a diszpécserszolgálat a +36-70/233-169-es telefonszámon várja a hívásokat.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com