Dél-Dunántúl

Március 2-án, szombaton Pécsett, a pécsi belvárosi templomban azokról emlékeztek meg, az elmúlt években haltak meg, elsősorban hajléktalanságuk következményeként.

Miklós egy hajléktalan volt, akit 2001 és 2003 között ismert a Sant'Egidio Közösség Pécsett. Az utca hidege, a kitaszítottság, az egyedüllét és a betegség tönkretette szervezetét, és meghalt. Rá és mindazokra emlékeztek március 2-án, szombaton a pécsi belvárosi templomban.

A megemlékező szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatta be. Homíliájában kiemelte: bár a szentmise apropója nem az örömről szól, mégis örömteli ünnep ez a liturgia, mert mindannyian Isten gyermekei vagyunk, aki jóságában nem feledkezik meg rólunk, és nem szegénységünk alapján ítél meg bennünket.

A szentmise után a közösség tagjai ünnepi ebéden látták vendégül mintegy 80 hajléktalan barátjukat, akit év közben is heti rendszerességgel szolgálnak, étel és ruhaosztás, közös imádságok keretében. A főpásztor a közösséggel és a szegényekkel együtt ült egy asztalhoz, volt mindenkihez egy-egy jó szava, és bíztatta a fiatalokat, hogy folytassák szolgálatukat a szegények és az Egyház javára – írta beszámolójában Nagy János.

Pécsi Sant'Egidio Közösség/Magyar Kurír

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com