Dél-Dunántúl

November 1-jétől újra nyitva áll a hajléktalanok éjjeli menedékhelye Siófokon, ahol a fedél nélkül élők átvészelhetik a téli krízis időszakot. 

A szálló április 30-ig biztosít meleg éjszakákat a hajléktalanoknak, akiknek akár az életet is jelentheti, hogy a hideg éjszakákon van hol meghúzódniuk.

Siófok hosszú évek óta önként vállalt feladatként gondoskodik a város utcáin élő hajlaktalanok ellátásáról. A téli időszakban rendszeresen mintegy 40-50 ember tartózkodik az éjszakai menedékhelyen, ahol adott a tisztálkodási és mosatási lehetőség. A nappali melegedővel kiegészülve a siófoki hajléktalanok naponta háromszori étkezéshez is hozzájutnak, illetve szociális munkások segítik a fedél nélküliek metálhigiénés gondozását. A segítők minden esetben foglalkoznak a hajléktalanokkal, megpróbálják olyan tanácsokkal ellátni őket, hogy vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba, és akár munkát tudjanak vállalni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy növekszik az utcára kerülő nők és idős emberek száma.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com