Dél-Dunántúl

A somogyi megyeszékhelyen szűrővizsgálattal is óvnák a fedélnélkülieket - számol be róla szombati cikkében a Magyar Nemzet.

A vizsgálatokra a kétszázötven utcán élőt a novemberi ellátmányosztás helyén várják a szakorvosok - tudta meg a lap a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szervezetétől. A november 13-ra tervezett, Somogyban ez idáig egyedülálló akcióban önkéntes segítőként vesznek részt a megyei vöröskereszt munkatársai, a megyei egészségfórum tagjai, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosai és az intézet prevenciós irodájának dolgozói.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete védernyője alá tartozó kaposvári hajléktalanszállónak negyvennyolc lakója van, de amint beáll a hideg idő, a hatvanat is elérheti az oda behúzódók száma. Ők háziorvosi vizsgálat mellett szájsebészeti és urológiai vizsgálatra is kötelezettek lesznek. 

A szálló több mint egymillió forint pluszforráshoz jutott, így nemcsak az ott lakóknak, hanem az utcán élő kétszáznegyven kaposvári és város környéki rászorulónak is jut hat hónapon át napi három pohár forró tea - írja az újság.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com