Észak-Alföld

Ítéletet hozott első fokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság annak a két fiatalkorú fiúnak a büntetőperében, akik néhány éve úgy vertek meg két hajléktalant, hogy azok közül az egyik belehalt a bántalmazás okozta sérülésekbe.

Még 2008. augusztus 21-én az akkor még csak 15 esztendős elsőrendű vádlott, és a 16 éves másodrendű vádlott az egyik szolnoki vendéglőben mulatott. Éjfél felé távoztak, és italos állapotban a közeli vasútállomás felé vették az útjukat, ahol észrevettek két hajléktalant a pályaudvar aluljárójánál és mindkettejüket bántalmazták – írta a szoljon.hu megyei hírportál.


Az elsőrendű vádlott által megvert hajléktalan napokkal később elhunyt. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a bántalmazás és az elhalálozás között közvetett ok-okozati összefüggés volt megállapítható.

Az elsőrendű vádlottat halált okozó testi sértés miatt 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a másodrendű vádlottat garázdaság vétségéért 2 év próbára bocsátották, s elrendelték pártfogó felügyeletét.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 Buzás Endre 2011-03-04 15:17
2 év hat hónap?
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com