Észak-Alföld

Debrecen – Pénzbüntetésként 150 ezer forintba, de akár 30 nap elzárásba is kerülhet közterületen lakni. Méghozzá életvitelszerűen. A fedél nélküliekért mozdultak meg Debrecenben december 1-jén, a törvénymódosítás hatályba lépésének napján.

A békés demonstrációt civilek szervezték a Kossuth térre. Kolléganőnk csütörtök este 20 órakor, a tüntetés meghirdetésének időpontjában még csak egy kisebb csoportot lát az egyik lámpa alatt gyülekezni, de amint mondja, folyamatosan az emberek szatyrokkal és transzparensekkel. A téren egyelőre csend van, se rendőr, se hajléktalan nincs a helyszínen.

20.15-re megduplázódott a résztvevők száma: 20-30 fő lehet a téren. Börtön helyett lakhatást! felirattal került ki tábla, mellette fiatalok szóróanyagot készítenek elő. 20-30-kor nagyjából negyvenen vannak a demonstrálók, sokan termoszt és takarót hoztak, meg akarják várni a reggel 8 órát a helyszínen. Megérkeztek a hajléktalanok is: mintegy 10 fő áll sorfalat egy idézettel. Az első beszéd hangzik el, amiben a tüntetés célját közlik. A hajléktalanok elmondták, hogy Debrecenben számos olyan romos ház található, amelyet szívesen felújítanának, ám azzal ők is tisztában vannak, hogy ehhez számos feltétel megléte volna szükséges. 21 órára a jelenlévők száma a nagy hidegnek köszönhetően jelentősen megcsappant.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com