Észak-Alföld

Az utóbbi napokban igazán hidegre fordult időjárás miatt a megyei rendőr-főkapitányság állománya kiemelt figyelmet szentel az idős emberekre, nagycsaládokra, hajléktalanokra, és a társhatóságokkal együttműködve mindent megtesz a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében.

A körzeti megbízottak végigjárták a területüket, és a polgárőrséggel közösen feltérképezték azokat a helyeket, lakásokat, családokat, idős embereket, akik anyagi helyzetük, koruk, életvitelük, vagy épp egyedülállóságuk miatt a rendkívüli hidegben veszélybe kerülhetnek.
Ennek eredményeként például a Kisújszállási Rendőrőrs illetékességi területén fél tucat kritikus helyzetben lévő, többnyire egyedül élő, idős embert találtak, akikhez gyorsan eljutott a segítség. A helyi polgárőrség karitatív jelleggel tüzelőfagyűjtést szervezett, melynek során összegyűjtött fát szét is osztottak a rászorulók között.

Szolnokon csütörtökön este és késő éjszaka két hajléktalan személyt is melegedőre szállítottak a rendőrök, megóva őket az esetleges kihűléstől, de a napokban az is előfordult, hogy nehezebb anyagi helyzetben lévők kértek és kaptak tájékoztatást a kijelölt melegedőhelyekről.
A rendkívüli hideg miatt a Jászdózsai Polgárőrség felvette a kapcsolatot Hódosi Erikával, a helyi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat vezetőjével. Orosz Tibor, a polgárőrség elnöke elmondta, körbejárták a segítségre szoruló családokat. A gyors felmérést még gyorsabb segítség követte. Kenyeret, konzervet, cukrot és teát vásárolt a polgárőrség, amit kivittek a családoknak. A településen hét család jutott gyors segítséghez.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com