Észak-Alföld

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete naponta 100-150 embernek tud élelmet biztosítani.

Kiss Ferenc, a szervezet térségi elnöke elmondta: a hideg idő miatt az éjjeli menedékhelyként működő hajléktalanszálló nappal is nyitva tart, melegedőhelyként várja a rászorulókat.

Az élelmiszer-adományt a Magyar Szolidaritási Mozgalom szabolcsi szervezetének mintegy ezer támogatója adja össze és juttatja el annak nyíregyházi, nyírbátori vagy csengeri helyi csoportjához. A most alakuló záhonyi, valamint további 11 kisebb települési szervezetet szintén felkeresik az adományozók tartós élelmiszerrel, valamint rendszeresen segíti a hajléktalanok ellátását a Szolidaritás 160 aktív nyírségi tagja is. Az összegyűjtött adományokat Nyíregyházán osztják szét az otthontalan emberek között, akiknek a számát négyszázra becsülik most a városban.

Kiss Ferenc a sajtótájékoztatón megemlítette: a Szolidaritás térségi szervezete Szabolcsban külön megyei civil kerekasztal-megbeszélést szervez március végéig, mert az 570 ezer lakosú régióban - mint hangsúlyozta - "nagyon sok a szegény ember", akik sorsának megváltoztatásáért tennie kell mindenkinek. A legnagyobb gondnak a munkanélküliséget említette, a hivatalosan nyilvántartott álláskeresők száma jelenleg is meghaladja az 57 ezret.

A mélyszegénységben élők arányát a lakosság között 12-13 százalékra teszik a rászorulókat segítő civil szervezetek, amelyek szerint a megye úgynevezett perem tájegységeiben, Bereg és Szatmár keleti részén még rosszabb a helyzet, 20 százalékot is meghaladó ez a mutató.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com