Észak-Alföld

 

Veszélybe kerülhet a téli hajléktalanellátás, az illetékes minisztérium nem írta még ki az ehhez kapcsolódó támogatásokat. Az ellátásban érintett szakemberek attól tartanak, hogy ez még több hetet, vagy akár hónapot is igénybe vehet, és az utcán élőkön addig nem tudnak segíteni. A téli ellátásra való felkészülésről tartott szakmai napot a Periféria Egyesület regionális diszpécser szolgálata.

Utcai szociális munkások osztották az ételt Nyíregyházán tavaly, a Periféria Egyesület munkatársai folyamatosan járták a várost. A krízisautó elindítása idén veszélybe kerülhet, az egyesület forráshiánnyal vág neki a téli időszaknak. A szervezetnél azt mondják, ez komoly gondot okozhat a november elsején kezdődő téli ellátásban, az illetékes minisztérium még nem írta ki az ehhez kapcsolódó pályázatokat. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak a krízisautó elindítása okoz majd problémát, de a hajléktalanok étkeztetése és egészségügyi ellátása is problémát okoz.
Az egyesület elnöke hozzátette, ez éves szinten mintegy egymillió forintot jelent, ez a pénz most hiányzik a minimális ellátás végrehajtásához. A Periféria Egyesület kétszáz hajléktalannal áll kapcsolatban, közülük körülbelül negyvenen állandóan az utcán vannak. Ennél azonban jóval több hajléktalan van Nyíregyházán.
Nyíregyháza a hajléktalanellátással a Periféria Egyesületet és az Oltalom Szeretetszolgálatot bízta meg, a feladatra éves szinten tízmillió forintot fordít. Az egyesület a fedélnélküliek utcai ellátását végzi, a szeretetszolgálat pedig az átmeneti szállót és az éjszakai menedékhelyet gondozza.
Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com