Észak-Alföld

Debrecen – Szenvedélybeteg, munkanélküli, hajléktalan embereken kívánt segíteni a Baptista Szeretetszolgálat (BSz) programja, melynek eredményeit kedden sajtótájékoztatón ismertették.

 Nem volt egyszerű feladat” – összegzett Tőkés Tibor, a BSz Boldogkerti Lakóotthonának vezetője, hangsúlyozva, hogy a Szeretetszolgálat végig mellettük állt és nagyon sok támogatást nyújtott. Például tagjai – a projekten kívül – elvégezték azon albérletek bebútorozását, ahova a résztvevők beköltöztek. Kiemelte a partner Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület (OTE) tanárainak, szociális munkásainak emberközpontú hozzáállását is.

 Mint elhangzott, négyszeres túljelentkező létszámból választották ki azt a 15 embert, akiket 7 hónapos képzésben részesítettek, illetve megpróbáltak albérletben elhelyezni és munkát találni számukra. A programot valamennyien befejezték.

 – Közülük heten ma is albérletben laknak, fenntartják azt, öten folyamatosan dolgoznak. Bár ezek nem tűnnek nagy számoknak, óriási eredményt jelentenek – mondta el Pap Orsolya projektmenedzser. Hozzátette: a szenvedélybetegségből való kigyógyulás jóval nehezebb folyamat, de a résztvevőknél e téren is elindult a változás.

 Tóth Ibolya, a képzést lebonyolító OTE titkára arról számolt be, hogy az oktatás során nem csak komplex ismereteket próbáltak átadni a hallgatóknak, de közben maguk is módszertant és tananyagot dolgoztak ki.

 Kommunikáció fejlesztés, állampolgári ismeretek, életvitel, informatika egyaránt szerepelt a tantárgyak között, mint ahogyan – elsősorban a további tanulás lehetőségét segítő – matematika vagy szövegértés is.

 A képzést közösségi programok, például kirándulások egészítették ki.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com