Észak-Alföld

Debrecen-Haláp - A hajléktalanok hozzászoktak a sok szemét látványához, de még őket is megdöbbentik az illegális erdei lerakók. Fedél nélkül élők is segítettek a Zrínyi Vadásztársaság kezdeményezésére indított szemétszedő akcióban. Az önkéntesek az Erdőspusztákat tisztították meg.

Eligazítással kezdődött a nagy szemétszedő akció. A résztvevők több szervezettől érkeztek: a szervező Zrínyi Vadásztársaság tagjain kívül a Nyírerdő és a vízügyi igazgatóság szakemberei, valamint a javítóintézet elítéltjei és hajléktalanok is segítettek. A fedél nélkül élők a Panoráma út mellett tisztították az erdőt. Ők hozzászoktak a szeméthez, a belvárosban is sokat látnak, de nem ennyit. Egyikük, Détári Attila úgy fogalmazott, „elég szörnyű, hogy képes valaki azért kiutazni ide, hogy kidobja a szemetet.”

Összefogtak, s legyűrték a szeméthegyeket

Összefogtak, s legyűrték a szeméthegyeket

A szervező vadászok is naponta találkoznak mások lerakott szemetével. Régóta küzdenek a lerakók ellen – akciójuk célja a szemléletformálás.

- Ha egy kicsit is pulzusszámot emel rajtunk, és okot, hogy megszólítsuk az embereket, már akkor sokat tettünk a szemetelés ellen – vélekedik Both Tibor,  a Zrínyi Miklós Vadásztársaság szervezője.

Az elmúlt években az országos Te Szedd! akció napján tartották a szemétszedést. Idén a központi program várhatóan szeptemberben lesz, Debrecenben mégis fontosnak tartották a tavaszi gyűjtést.

- Sajnos még nem tudjuk azt mondani, hogy ezt a környezetvédelmi napot nem kell megrendezni. Bátran, ironikusan szeretném mondani, „számítunk” a szemétlerakókra, mert úgy látjuk, hogy jelentősebb elmozdulás ebben nincsen – hallhattuk Juhász Lajost, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesét.

Az önkéntesek illegális lerakót számoltak fel az Acsádi út mellett is. A halápi szemétszedő akcióban több konténernyi hulladék gyűlt össze.
Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com