Észak-Alföld

Debrecen-Haláp - A hajléktalanok hozzászoktak a sok szemét látványához, de még őket is megdöbbentik az illegális erdei lerakók. Fedél nélkül élők is segítettek a Zrínyi Vadásztársaság kezdeményezésére indított szemétszedő akcióban. Az önkéntesek az Erdőspusztákat tisztították meg.

Eligazítással kezdődött a nagy szemétszedő akció. A résztvevők több szervezettől érkeztek: a szervező Zrínyi Vadásztársaság tagjain kívül a Nyírerdő és a vízügyi igazgatóság szakemberei, valamint a javítóintézet elítéltjei és hajléktalanok is segítettek. A fedél nélkül élők a Panoráma út mellett tisztították az erdőt. Ők hozzászoktak a szeméthez, a belvárosban is sokat látnak, de nem ennyit. Egyikük, Détári Attila úgy fogalmazott, „elég szörnyű, hogy képes valaki azért kiutazni ide, hogy kidobja a szemetet.”

Összefogtak, s legyűrték a szeméthegyeket

Összefogtak, s legyűrték a szeméthegyeket

A szervező vadászok is naponta találkoznak mások lerakott szemetével. Régóta küzdenek a lerakók ellen – akciójuk célja a szemléletformálás.

- Ha egy kicsit is pulzusszámot emel rajtunk, és okot, hogy megszólítsuk az embereket, már akkor sokat tettünk a szemetelés ellen – vélekedik Both Tibor,  a Zrínyi Miklós Vadásztársaság szervezője.

Az elmúlt években az országos Te Szedd! akció napján tartották a szemétszedést. Idén a központi program várhatóan szeptemberben lesz, Debrecenben mégis fontosnak tartották a tavaszi gyűjtést.

- Sajnos még nem tudjuk azt mondani, hogy ezt a környezetvédelmi napot nem kell megrendezni. Bátran, ironikusan szeretném mondani, „számítunk” a szemétlerakókra, mert úgy látjuk, hogy jelentősebb elmozdulás ebben nincsen – hallhattuk Juhász Lajost, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesét.

Az önkéntesek illegális lerakót számoltak fel az Acsádi út mellett is. A halápi szemétszedő akcióban több konténernyi hulladék gyűlt össze.
Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com