Észak-Magyarország

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki két társával együtt az utcán bántalmazott, majd kirabolt egy hajléktalant Nyíregyházán.

A 19 éves Ádám Attilát csoportosan elkövetett rablás és testi sértés bűntettében találta bűnösnek.

2010. július 5-én a férfi két másik, fiatalkorú és gyermekkorú társával a Szegfű utcában észrevett egy hajléktalant, majd elhatározták, hogy elveszik a pénzét. Mindhárman odamentek hozzá, egyikük pénzt követelt a hajléktalantól, aki nem adott, és a konfliktus elkerülése érdekében átment a hipermarket melletti buszmegállóhoz. A vádlottak a sértett után mentek, bántalmazták, majd elvették tőle a nála lévő száz forintot. A megvert férfi nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, bal lába eltört.

Ádám Attila a bírósági eljárásban tagadta bűnösségét. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi az ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán azt mondta: elege van a börtönből, már megjavult, s szeretne dolgozni. Védője elsősorban felmentésre, másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést terjesztett elő.

A szabolcsi bíróság azonban megalapozottnak ítélte az elsőfokú ítéletet, megállapítása szerint a lefolytatott eljárás törvényesen zajlott le, a bizonyítás során pedig fontos bizonyítékot beszereztek.

A fiatalkorú D. Ferenc vádlott esetében jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet; őt csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettében mint bűnsegédet mondta ki a bíróság bűnösnek, és két évre elrendelte javítóintézeti nevelését. A harmadik elkövető, a gyermekkorú M. Csaba az életkora miatt nem büntethető.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com