Észak-Magyarország

Miskolc - Általában nem a hajléktalanok, hanem a magányos, idős emberek hűlnek ki. Bár az idei őszi-téli szezon első miskolci áldozata egy 45 esztendős hajléktalan férfi volt, az elmúlt évek rendőrségi tapasztalatai azt mutatják, mégsem az otthontalanokat fenyegeti elsősorban a kihűléses halál veszélye, hanem azokat a magányos, idős embereket, akiknek nincs tüzelőjük, és fűtetlen otthonukban töltik az éjszakákat, vagy pedig elesnek a fagyos-havas udvarukon, s ott, a földön fekve éri őket a halál – erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Mint a szóvivő kifejtette: a rendőrök szorosan együttműködnek és kapcsolatban állnak a társzervekkel, szociális intézményekkel, tudják, hová kell szállítani azokat a hajléktalanokat, akiket a cudar idő ellenére az utcán találnak, és mivel tisztában vannak vele, hogy a hajlék nélkülieket ki vannak szolgáltatva az elemek hatásának, fokozottabban oda is figyelnek rájuk.

A vöröskereszt miskolci hajléktalanszállóján ötven férőhely van a nappali melegedőben, 80 hajléktalan találhat itt éjszakai szállást, 100 átmeneti, 36 idős otthoni és 20 rehabilitációs férőhely van, de november elsejétől április végéig újabb 35 főnek tudnak elhelyezést biztosítani – tudtuk meg Duberné Dunaveczki Évától, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete Hajléktalan Gondozó Központ intézményvezetőjétől. Mint Dunaveczki Éva elmondta, a hajléktalanok közül egyre többen jönnek rá, hogy a hajléktalanszállók nyújtotta lehetőségekkel érdemes élniük, de négy utcai szociális munkás is folyamatosan járja a várost, és ha olyan fedél nélkülivel találkoznak, aki nem veszi igénybe a hajléktalangongozás lehetőségeit, megpróbálják „rábeszélni” őket. Az intézmény működtet még egy diszpécserszolgálatot is, ide bárki telefonálhat, ha bajba jutott hajléktalant lát – akkor egy órán belül ott vannak a szociális munkások, és megpróbálnak segíteni, már ha arra valóban szükség van.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com