Észak-Magyarország

Miskolc. Karácsony előestéjén a keresztény világ lakói – függetlenül attól, hívők-e vagy sem –, ha tehetik, otthonaikban, szeretteikkel együtt körülülik az ünnepi asztalt, és a gyertyák meleg fényében elfogyasztják vacsorájukat.

Azonban egyre több olyan embertársunk él közöttünk, akinek ezek közül egyik sem adatott meg: sem otthona, sem szerettei nincsenek, és már az is ünneplésre ad okot, ha étel kerül az asztalra. A megyében több száz ember él fedél nélkül – s ilyenkor, karácsonykor nem számít, hogy a saját hibás döntéseik mennyiben járult ehhez hozzá. A szeretet ünnepén nekik is jár egy tányér meleg étel, egy mosoly, néhány biztató szó.

Miskolconminden évben megrendezik a „Mindenki karácsonyát” – mondta el munkatársunknak Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete Hajléktalan Gondozó Központ intézményvezetője. Idén december 21-én tartották a hajléktalanok karácsonyi lakomáját, háromszáz adag ünnepi menüt osztottak szét az otthontalanok között. A menü Stefánia-szelet volt petrezselymes burgonyával és savanyúsággal, utána alma és szaloncukor. Az ünnepi ebédet követően a gondozóközpontban élő ellátottak műsorral szórakoztatták a jelenlévőket, majd bejglivel koronázták meg a karácsonyukat.
Karácsony másnapján nem üzemelt a konyha, ezért a fedél nélküliek konzervet kaptak

 


Az ezt követő napokban a vöröskereszt más szervezetekkel együttműködve osztott ételt: 23-án segítettek a Rotary Club tagjainak az általuk előállított kétszáz adag meleg étel célba juttatásában, szenteste pedig a Semmelweis kórházban főzött ötszáz adag étel felét juttatták el a rászorultaknak. Karácsony másnapján nem üzemelt a konyha, ezért a fedél nélküliek konzervet kaptak.

Mint Duberné Dunaveczki Éva hangsúlyozta, más napokon sem hagyják magukra az utcán élőket, munkatársai hétfőtől péntekig három helyszínen vannak jelen a „teajárattal” – ahol zsíros kenyeret és forró teát kaphatnak a hajléktalanok –, míg hétvégeken az Advent közösség végzi ezt a feladatot.

ÉM-SZP

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com