Észak-Magyarország

November 1. a krízisidőszak kezdete a hajléktalan-ellátásban, és péntektől elindul a krízisautó is, ami az ellátásra szoruló hajléktalanokat szolgálja, megfelelő helyre kerülésüket biztosítja. Az autót irányító diszpécserközpontot a 46/530-268-as telefonszámon lehet hívni.

– Az, hogy még nincsenek fagyok, nem jelenti azt, hogy nem kerülhet bajba egy hajléktalan. Már szerdán is volt egy napközbeni hívásunk, akkor a Vöröskereszt helyezte el éjjeli menedékhelyén ellátásra szoruló embertársunkat – mondta érdeklődésünkre Kocsenga Anton, a Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalanok Átmeneti Szállásának intézményvezetője.

A krízisautót – ami nem miskolci, hanem megyei ellátási területű – diszpécserszolgálatuk irányítja, és a kiérkező szociális munkás dönti el, hogy szükség van-e kórház, esetleg más intézmény bevonására, vagy elég, ha elhelyezik egy éjjeli menedékhelyen. De már a diszpécserszolgálat munkatársa is kérdéseket tesz fel a bejelentőnek, hogy el tudja dönteni, elegendő-e a krízisautó, vagy esetleg a mentőket, rendőrséget kell riasztani.

maltaiaknak_auto_130806_fkcs_1.jpg

– Fekvő emberhez mindenképp érdemes hívni minket. Ha egy mód van rá, a telefonáló várja meg a kiérkező szakembereket, hogy át tudja adni a pontos információkat, és addig se maradjon magára a bajbajutott – kérte Kocsenga Anton.

A krízisautó hétköznapokon este 10-től reggel 6-ig, hétvégén délután 4-től este 8 óráig van ügyeletben. De a fennmaradó időt is lefedik, így bármikor találkozunk ellátásra szoruló hajléktalannal, a diszpécserszolgálat telefonszámát, a 46/530-268-at hívjuk, és ők intézkednek a további lépésekről.

Cs. M.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com