Észak-Magyarország

http://www.deneslegeza.hu/A játszóház létrehozását az Európai Unió hétmillió forintos támogatása tette lehetővé - mondta sajtóbeszélgetésen Vecsei Miklós. Az átalakítás annál is inkább fontos volt, mert korábban, mint egyetlen közösségi találkozóhelyen, a községben élő gyerekek is a kocsmában töltötték a szabadidejüket - tette hozzá. Mint elmondta: az MMSZ 2004 óta van jelen a településen, amikor elindították a 900 lakosú településen a "Befogadó falu" elnevezésű programot, amelynek keretében hajléktalan családoknak biztosítottak otthont; azóta 15 család telepedett le a községben. Jelenleg a helyi általános iskolában 130 gyerek tanul.  Ők, illetve a községben élő fiatal felnőttek veszik igénybe a játszóház szolgáltatásait. A helyiségben számítógépeket helyeztek el, pingpongasztal és egyéb játékok várják a gyerekeket. Ugyanakkor étkeznek az általános iskolások, illetve foglalkozásokat is tartanak a gyerekek számára. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a helyi ÁFÉSZ-tól bérli a korábban kocsmaként üzemelő épületet - fűzte hozzá. A településen egyébként csütörtökön adták át a helyi felső tagozatos általános iskolások felzárkóztatását, illetve tehetséggondozását szolgáló, úgynevezett tanoda épületét.

Utóbbi kialakítására és kétéves működtetésére 22 millió forintot nyert a közösségfejlesztéssel foglalkozó, az MMSZ partnereként működő Tutor Alapítvány az Európai Uniótól. Az elméleti foglalkozáson túl mezőgazdasági és állattenyésztési ismereteket is oktatnak a tanodához tartozó kertben, ahol tankertet alakítanak ki.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com