Észak-Magyarország

Miskolc - Általában nem a hajléktalanok, hanem a magányos, idős emberek hűlnek ki. Bár az idei őszi-téli szezon első miskolci áldozata egy 45 esztendős hajléktalan férfi volt, az elmúlt évek rendőrségi tapasztalatai azt mutatják, mégsem az otthontalanokat fenyegeti elsősorban a kihűléses halál veszélye, hanem azokat a magányos, idős embereket, akiknek nincs tüzelőjük, és fűtetlen otthonukban töltik az éjszakákat, vagy pedig elesnek a fagyos-havas udvarukon, s ott, a földön fekve éri őket a halál – erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Mint a szóvivő kifejtette: a rendőrök szorosan együttműködnek és kapcsolatban állnak a társzervekkel, szociális intézményekkel, tudják, hová kell szállítani azokat a hajléktalanokat, akiket a cudar idő ellenére az utcán találnak, és mivel tisztában vannak vele, hogy a hajlék nélkülieket ki vannak szolgáltatva az elemek hatásának, fokozottabban oda is figyelnek rájuk.

A vöröskereszt miskolci hajléktalanszállóján ötven férőhely van a nappali melegedőben, 80 hajléktalan találhat itt éjszakai szállást, 100 átmeneti, 36 idős otthoni és 20 rehabilitációs férőhely van, de november elsejétől április végéig újabb 35 főnek tudnak elhelyezést biztosítani – tudtuk meg Duberné Dunaveczki Évától, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete Hajléktalan Gondozó Központ intézményvezetőjétől. Mint Dunaveczki Éva elmondta, a hajléktalanok közül egyre többen jönnek rá, hogy a hajléktalanszállók nyújtotta lehetőségekkel érdemes élniük, de négy utcai szociális munkás is folyamatosan járja a várost, és ha olyan fedél nélkülivel találkoznak, aki nem veszi igénybe a hajléktalangongozás lehetőségeit, megpróbálják „rábeszélni” őket. Az intézmény működtet még egy diszpécserszolgálatot is, ide bárki telefonálhat, ha bajba jutott hajléktalant lát – akkor egy órán belül ott vannak a szociális munkások, és megpróbálnak segíteni, már ha arra valóban szükség van.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com