Közép-Dunántúl

Veszprém - A Haszkovó utca 18. a lakótelep szíve, a hajléktalanok mégis megkeserítik az ott élők mindennapjait. A körzet képviselői azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni.

Elkeseredett lakosok keresték meg szerkesztőségünket, akik állítják, évek óta küzdenek a hajléktalanok ellen a Haszkovó utca 18. lépcsőháznál és annak környezetében. Sok bosszúságot okoznak: nemcsak az ingatlanok árait nyomják le folyamatos jelenlétükkel az utcán élők, hanem rendszeresen hangoskodnak, részegen és józanul egyaránt.

- Csoportokba vergődve táboroznak a boltok előtt, akad köztük olyan, aki úgy 20 éve látott utoljára szappant és borotvát - érzékelteti a kialakult helyzet keserűségeit egy ott lakó, hangsúlyozván, sokszor hangos tőlük a környék. A háztömbök kapuiba állnak négyen-öten, így a lépcsőházba csak rajtuk keresztül lehet bejutni. A helyzetet fokozza, hogy a hűvösebb napokon - főleg a téli időszakban - be-betérnek a lépcsőházba melegedni a hajléktalanok. Ha rájuk jön a szükség, akkor a pincesorban vagy a liftben végzik el dolgukat: bűz és undorító látvány fogadja az arra járókat.

- Némethné Károlyi Jolán és Stigelmaier Józsefné a Haszkovó- és a Jutasi-lakótelep önkormányzati képviselői saját maguk is tapasztalják az ott élők problémáit: állítják a közterület-felügyelet és a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, mindent megtesznek, hogy megszűnjön ez az áldatlan állapot.

- Jogos a lakók felháborodása - mondta Stigelmaier Józsefné, hangsúlyozván, több olyan hajléktalan is tanyázik a környéken, akik nem hajlandóak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által biztosított ellátásban részt venni.

- Közbotrányt okoznak a viselkedésükkel, ivászatukkal, szemetelésükkel, hangoskodásukkal - mesélték a képviselők, akik azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni. Tény, hogy a szeretetszolgálat kényszerítő eszközt nem alkalmazhat, és ezzel többen vissza is élnek.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com