Közép-Dunántúl

Konténervárost építenek a hajléktalanoknak Tatabányán. 56 fedél nélkül élő elszállásolását tudnák biztosítani így. A városban január elsejétől büntetik a közterület-felügyelők azokat, akik az utcán élnek, illetve guberálás közben szétszórják a szemetet. A Komárom-esztergomi megyeszékhelyen 458 hajléktalant tartanak nyilván, közülük jelenleg 141 ember éjszakai elhelyezése biztosított.

A konténerváros abban is különbözik a menhelytől, hogy hajléktalan párok is igénybe vehetik, és a házirend sem olyan szigorú. A zsilipszobákat pályázati pénzből, 11 millió forintból hozták létre.

Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke elmondta: 14 férőhelyes zsilipszoba működik most az egyesületük fenntartásában, és döntés született a hajléktalanfórumon, hogy legalább 2-3 ilyen blokkot alakítanak még ki a városban. Ehhez az önkormányzattól is támogatást kapnak.

Tatabánya alpolgármestere, Bereznai Csaba szerint tarthatatlan, hogy kétszáz hajléktalan lépcsőházakat, padokat és más közösségi helyeket használ pihenőhelyként. 

A megyeszékhelyen januártól nem csak az életvitelszerűen utcán élőket büntethetik majd meg, de azokat is, akik a kukákban guberálnak és szétszórják a szemetet.

Bereznai Csaba alpolgármester ennek kapcsán azt mondta: a szemét másodlagos nyersanyag, amely a szemétszállító cég tulajdona. Hozzátette azt is: a guberálással betegségek, járványok alakulhatnak ki.

Tatabányán szeretnék megelőzni a csepelihez hasonló, erdőkben, kolóniákban élő hajléktalanok elterjedését is, ezért növelnék a fűtött ellátóhelyek számát. A városban tavaly óta ötvennel többen élnek a közterületeken, ők az utcai segítők szerint a keleti országrészből, és a fővárosból érkeztek Tatabányára. (pr)

hírTV

You have no rights to post comments

Hozzászólások   

 
+3 #1 dk 2011-09-06 18:54
"jelenleg 141 ember éjszakai elhelyezése biztosított"

ez igaz, ha beleszámolják azokat amik pénzbe kerülnek , tehát az Átmeneti szállót és a Hajléktalanok otthonát. Az már csak egy apró adalék, hogy aki utcán él nincs havi 16000 forintja ágybérletre.
 
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com