Közép-Dunántúl

Májustól megszűnhet a hajléktalanok utcai ellátása Dunaújvárosban. Egy jogszabály-módosítás szerint január elsejétől az ötvenezernél kisebb lélekszámú településeken dolgozó szolgáltatóknak már nem jár állami támogatás.

A szolgálat amúgy is szűkös keretéből április végéig még biztosítja a 60-70 utcán élő embernek az ellátást, hogy utána mi lesz, az még kérdés - tudta meg a Független Hírügynökség Pribil Sándortól, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnökétől.

A jogszabály miatt megszűnik az utcai szolgálatot üzemeltető két ember állása április 30-án, addig innen-onnan próbálják a költségeket kiszorítani. Daruszentmiklóssal tárgyalnak arról, hogy ellátási szerződést kötnek, ám ez csak segítség lehet, végleges megoldás nem - hangsúlyozta Pribil Sándor. Hozzátette: a hajléktalan ellátás alapja az utcai szolgálat, mert alakul ki közvetlen kapcsolat az utcára szorult emberekkel. A városban a 270 férőhelyes szálló 110 százalékon működik, a most krízishelyzetbe kerülőknek nem jutna hely. 60-70 ember él az utcákon, de körülbelül 350-400 olyan rászoruló van a városban, aki nem lakáscélú helyiségben él.

Az alapítványi elnök figyelmeztet: a jogszabály-módosítás ellentétes az 1993-as törvénnyel, amely kimondja, hogy a megyei jogú városokban kötelező feladat az utcai szociális szolgálat, igaz, az önkormányzatokat a mulasztásért nem lehet szankcionálni - mint mondta.

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány az utcai szolgálatot a krízisidőszakban havonta 375 ezer forintból működteti. Ettől a támogatástól esik el januártól.

- Független Hírügynökség -

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com