Közép-Dunántúl

Veszprém - A Haszkovó utca 18. a lakótelep szíve, a hajléktalanok mégis megkeserítik az ott élők mindennapjait. A körzet képviselői azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni.

Elkeseredett lakosok keresték meg szerkesztőségünket, akik állítják, évek óta küzdenek a hajléktalanok ellen a Haszkovó utca 18. lépcsőháznál és annak környezetében. Sok bosszúságot okoznak: nemcsak az ingatlanok árait nyomják le folyamatos jelenlétükkel az utcán élők, hanem rendszeresen hangoskodnak, részegen és józanul egyaránt.

- Csoportokba vergődve táboroznak a boltok előtt, akad köztük olyan, aki úgy 20 éve látott utoljára szappant és borotvát - érzékelteti a kialakult helyzet keserűségeit egy ott lakó, hangsúlyozván, sokszor hangos tőlük a környék. A háztömbök kapuiba állnak négyen-öten, így a lépcsőházba csak rajtuk keresztül lehet bejutni. A helyzetet fokozza, hogy a hűvösebb napokon - főleg a téli időszakban - be-betérnek a lépcsőházba melegedni a hajléktalanok. Ha rájuk jön a szükség, akkor a pincesorban vagy a liftben végzik el dolgukat: bűz és undorító látvány fogadja az arra járókat.

- Némethné Károlyi Jolán és Stigelmaier Józsefné a Haszkovó- és a Jutasi-lakótelep önkormányzati képviselői saját maguk is tapasztalják az ott élők problémáit: állítják a közterület-felügyelet és a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, mindent megtesznek, hogy megszűnjön ez az áldatlan állapot.

- Jogos a lakók felháborodása - mondta Stigelmaier Józsefné, hangsúlyozván, több olyan hajléktalan is tanyázik a környéken, akik nem hajlandóak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által biztosított ellátásban részt venni.

- Közbotrányt okoznak a viselkedésükkel, ivászatukkal, szemetelésükkel, hangoskodásukkal - mesélték a képviselők, akik azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni. Tény, hogy a szeretetszolgálat kényszerítő eszközt nem alkalmazhat, és ezzel többen vissza is élnek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com