Közép-Dunántúl

Konténervárost építenek a hajléktalanoknak Tatabányán. 56 fedél nélkül élő elszállásolását tudnák biztosítani így. A városban január elsejétől büntetik a közterület-felügyelők azokat, akik az utcán élnek, illetve guberálás közben szétszórják a szemetet. A Komárom-esztergomi megyeszékhelyen 458 hajléktalant tartanak nyilván, közülük jelenleg 141 ember éjszakai elhelyezése biztosított.

A konténerváros abban is különbözik a menhelytől, hogy hajléktalan párok is igénybe vehetik, és a házirend sem olyan szigorú. A zsilipszobákat pályázati pénzből, 11 millió forintból hozták létre.

Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke elmondta: 14 férőhelyes zsilipszoba működik most az egyesületük fenntartásában, és döntés született a hajléktalanfórumon, hogy legalább 2-3 ilyen blokkot alakítanak még ki a városban. Ehhez az önkormányzattól is támogatást kapnak.

Tatabánya alpolgármestere, Bereznai Csaba szerint tarthatatlan, hogy kétszáz hajléktalan lépcsőházakat, padokat és más közösségi helyeket használ pihenőhelyként. 

A megyeszékhelyen januártól nem csak az életvitelszerűen utcán élőket büntethetik majd meg, de azokat is, akik a kukákban guberálnak és szétszórják a szemetet.

Bereznai Csaba alpolgármester ennek kapcsán azt mondta: a szemét másodlagos nyersanyag, amely a szemétszállító cég tulajdona. Hozzátette azt is: a guberálással betegségek, járványok alakulhatnak ki.

Tatabányán szeretnék megelőzni a csepelihez hasonló, erdőkben, kolóniákban élő hajléktalanok elterjedését is, ezért növelnék a fűtött ellátóhelyek számát. A városban tavaly óta ötvennel többen élnek a közterületeken, ők az utcai segítők szerint a keleti országrészből, és a fővárosból érkeztek Tatabányára. (pr)

hírTV

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+3 #1 dk 2011-09-06 18:54
"jelenleg 141 ember éjszakai elhelyezése biztosított"

ez igaz, ha beleszámolják azokat amik pénzbe kerülnek , tehát az Átmeneti szállót és a Hajléktalanok otthonát. Az már csak egy apró adalék, hogy aki utcán él nincs havi 16000 forintja ágybérletre.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com