Közép-Dunántúl

Ma ne menj haza! – szólított fel a Hajléktalanok Éjszakája rendezvény plakátja. A Vértes Center mögötti parkolóban tartott eseményen hajléktalanok, szociális munkások, és a városvezetők egy része is megjelent. Azok is, akiknek, van hova hazamenniük, ám úgy gondolták legalább egy estére szolidaritást, vállalnak azokkal, akiknek nincs fedél a fejük felett.

Bereznai Csaba alpolgármester, mindamellett, hogy az állampolgároktól azt kérte, hogy forduljunk oda a fedél nélküliek felé és segítsük őket a rendelkezésünkre álló eszközökkel, a hajléktalanokat arra kérte, ne vegyék zaklatásnak, ha a tél folyamán nem hagynak senkit az utcán. Megtesznek mindent azért, hogy senki ne fagyjon meg és ezért megkérte őket, hogy ne bújjanak el, hagyják, hogy elvigyék őket azokra a helyekre, ahol átvészelhetik a sokmínuszos éjszakákat. Hiszen a rendeletet, hogy nem aludhat senki az utcákon, azért született, mert nagyon veszélyes kint tölteni az éjszakát a szab ég alatt.

A rendezvény üzenete: emberség és szeretet! Vállaljunk szolidaritást a hajléktalanokkal, hívjuk fel a figyelmet erre a problémára. Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének vezetője azt hangsúlyozta: ha bárki találkozik az utcán egy hajléktalannal, legyen hozzá egy jó szava, hogy legalább a lelkében ne legyen hontalan. A rendezvény keretén belül Flashmob akcióval kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy ezt a problémát együtt kell megoldanunk.  Mindenkinek meg van a saját szerepe ebben, és ezt fel kell vállalnunk. A Flashmob akcióba négy külön oszlopban sorakoztak a döntéshozók, az állampolgárok, a szociális munkások és a hajléktalanok. Mindenkinek tábla volt a kezében, melyen a saját szerepköréhez tartozó üzenet volt olvasható. Ezt a menetet egy dobos vezette a vasútállomáson át a Vértes Center bejáratáig, majd vissza a rendezvény helyszínére. Ezt követően megnézhettek az odalátogatók egy színdarabot, melyet a hajléktalanok önsegítő köre adott elő, „Egyszer fent, gyorsan lent” címmel. Utána bemutatták, hogy egy nap alatt mennyit és mit lehet összekukázni és azt, hogyan tudják hasznosítani a rászorulók. Az esemény végén gyertyát gyújtottak a jelenleg városunkban regisztrált 458 hajléktalanért.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com