Közép-Dunántúl

Zsabka Attila közlése szerint a nappal melegedésre használt helyiségben egyelőre húszan töltik az éjszakákat, de ha megérkezik a mostaninál is keményebb hideg, további 20-23 otthontalant tudnak fogadni és elhelyezni. Ha kell, az intézmény minden arra alkalmas zugát alkalmi szálláshellyé alakítják azért, hogy egyetlen ember se fagyjon meg a városban.

A kríziskezelő központ udvarán lévő fűtött lakókonténerben is eltölthetik nyolcan, tízen a fagyos éjszakákat. Az intézmény szálláshelyein - a férfi és női átmeneti szállón, az anyaotthonban, valamint az éjjeli menedékhelyen - általában 127 otthontalan talál átmeneti fedelet, az utcai szociális szolgálat pedig száznál több, kalyibákban, sátrakban, romos épületekben meghúzódó, a krízisközpont szálláshelyeit elutasító fedél nélkülivel tartja a kapcsolatot. Hétköznaponként - a november elsejétől március végéig működő úgynevezett teajárattal - forró teát, szendvicset, takarót, meleg holmit, szükség esetén gyógyszert visznek nekik.

A késő este útnak induló krízisjárattal azokat is igyekeznek felkutatni, akik folyamatosan változtatják alkalmi szálláshelyeiket, vagy éppen parkokban, eldugott zugokban éjszakáznak. Megpróbálják rábeszélni őket, hogy vegyék igénybe a krízisközpont éjjeli menedékhelyét. A következő napokban fokozottan figyelnek az utcán élőkre, ebben a rendőrök, polgárőrök is segítik őket - mondta az intézmény vezetője.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com