Közép-Dunántúl

Zirc - A rendkívüli hideg beköszöntével a városban felkészültek a váratlan helyzetekre, a szociális szolgáltató központ megszervezte a hétvégi ügyeletet.

 

Erről Koósné Sthol Ilona, a Zirc Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője számolt be lapunknak. Elmondta, az idősek klubját jelölik ki melegedőhelynek arra az esetre, ha a hóhelyzet miatt a városban rekedne valaki.

Noha Zircen ismét több hó esett és hidegebb is volt, mint általában a megyében, ezúttal nem kényszerült senki itt tölteni az éjszakát. Megoldandó feladatot jelent viszont a városban az egyedül élő idősek segítése. Ezeknek az embereknek a nagy része egyébként is az ellátottjaik közé tartozik, napi információval rendelkeznek róluk. De a lakosság is figyel a környezetére, jelzik, ha valakinek segítségre van szüksége. Zircen nyolc emberről kell napi szinten gondoskodniuk, meleg teát, élelmiszert, tűzifát visznek nekik.

A kistérségben - Olaszfaluban, Felsőperén, Bakonynánán, Borzaváron, Lókúton, Pénzesgyőrben - tíz családot segítenek élelmiszerrel. Még arra is figyelnek, hogy ahol nincs főzési lehetőség, ott nem nyersanyagot, hanem melegíteni való konzervet adnak a rászorulóknak. A falvakban a tűzifával való ellátást a polgármesteri hivatalok megoldják a rászorulóknál. Az eddig beérkezett adományok elegendőnek bizonyultak, szerencsére akadt olyan személy is, aki nem tartós élelmiszert, hanem készpénzt adott, ebből tudták a napi ellátáshoz szükséges tejet és kenyeret megvásárolni.

Koósné Sthol Ilonától azt is megtudtuk, Zirc városában ma már nincs nyilvántartott hajléktalan, mert az ilyen helyzetben lévő emberek ellátását intézményi keretek között sikerült megoldaniuk.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com