Közép-Dunántúl

Új konténerblokkokat építenek téli krízisszállóként a hajléktalanok Tatabányán, a Táncsics Mihály úton. A munkában a hajléktalanok is részt vesznek.

A konténerszállásokon mosakodni is tudnak a hajléktalanok

A konténerszállásokon mosakodni is tudnak a hajléktalanok

Folyik a munka a hajléktalanok Táncsics Mihály úti konténerblokkjai körül, csatornavezetékek helye készül. Combközépig a földben férfiak állnak ásóval, csákánnyal. Ők azok a fedél nélküliek, akik önkéntes szerződéssel részt vesznek a téli szálláshely bővítésében, amelyre pályázat útján nyert forrásokat az Utcai Szociális Segítők Egyesülete (USZSE). Az alkalmi földmunkások fizetést kapnak, az itt töltött órák pedig beleszámítanak a segélyhez szükséges munkaviszonyba is.

A Hajléktalanokért Közalapítvány „Vissza az utcáról” pályázatán még márciusban nyert el 12 millió forintot – a legmagasabb összeget az országban – az USZSE. Balatoni Ágnes az egyesület elnöke elmondta, hogy a pénzből 11 korábban fedél nélkül élő albérleti lakhatását támogatják, valamint 4 új komplett konténer blokkot alakít ki, így a jelenlegi 14 férőhely 23-ra bővül.

 

  A szobákban az ágyak mellett külön szekrények is vannak A szobákban az ágyak mellett külön szekrények is vannak

– A téli krízisszálló csak novembertől áprilisig üzemel, a pályázatnak köszönhetően 11 hajléktalan költözhetett onnan albérletbe. Három lakást bérlünk számukra, de magukról kell gondoskodniuk. Ez a lehető legjobb kezdőlökés számukra, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba, négyen közülük már munkát is találtak – számolt be a sikerekről az USZSE elnöke.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com