Közép-Dunántúl

 Székesfehérvár - Kemény fába vágta a fejszéjét a Kríziskezelő Központ azzal, hogy útjára indította a Vissza az utcáról elnevezésű programját. A legnehezebben kezelhetőknek is esélyt adnak. 

Tizenöt hajléktalan ember kap esélyt az újrakezdésre azzal, hogy a fehérvári Kríziskezelő Központ, vagyis a hajléktalanszállókat üzemeltető városi szervezet 5 millió 266 ezer forint támogatást nyert Vissza az utcáról programjára. Hét hónapon keresztül állják a programba bekerülteknek a munkásszállón lévő albérletüket, ám mindemellett más vonzó szolgáltatásokkal is igyekeznek őket a támogatottak körében tartani: néhány hónapig meleg ételt rendelnek nekik, ruhát, tisztasági csomagot vásároltak számukra, volt, akinek szemüveget, másnak hallókészüléket készíttettek, fizetik a gyógyszereiket, és kerékpárt is használhatnak. S hogy miért van szükség arra, hogy ilyen plusz szolgáltatásokkal tegyék vonzóvá a programot?
- Azért, mert sokan közülük komoly alkoholproblémákkal küzdenek. Számukra nem lenne elég egy egyszerű lakhatási támogatás, a társadalomba való visszarázódás hosszadalmasabb folyamat az ő esetükben. Így is egy fő már kikerült a rendszerből, nem tudjuk, hová lett. Helyette azonban kapott esélyt más árulta el sajtótájékoztatóján Zsabka Attila, a központ vezetője, aki hangsúlyozta azt is: a cél az, hogy ezek az emberek később önállóan is bent tudjanak maradni albérletükben. A pályázat jövő év január elején ér véget, sajnos épp abban az időszakban, amikor a legnehezebb a fedél nélkül élők helyzete. Ám a programot most kellett indítani, különben nem jutottak volna hozzá a támogatáshoz.

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com