Nyugat-Dunántúl

A Szarvas utcába tervezett hajléktalan-krízisszálló létesítése és környezetük további romlása elleni tiltakozásul adtak át petíciót az utcában lakók képviselői Somogyi Tivadarnak a városházán pénteken. Az alpolgármester két héten belüli választ ígért. A győri Szarvas utcát a január 18-i gázrobbanás emelte a figyelem központjába, az ott és a környéken lakók most ezt kihasználva döntöttek úgy, hogy hangosabban próbálják panaszaik megoldását kierőszakolni.

Ehhez hozzájött, hogy a város hajléktalan-krízisszálló létesítését tervezi. A petíciót, amit most átvettem, átolvasom. Lehet, hogy tartalmaz jogos vagy nem jogos félelmeket. Ezért ígértem, hogy két héten belül válaszolni fogunk rá.

Somogyi Tivadar A Szarvas utcaiak petíciót állítottak össze, abban az említett krízisszálló elutasítása mellett többek között olyan pontok szerepelnek, mint a környezet elszemetesedése, a normális társadalmat tönkretevő emberek Győr-Szigetbe telepítése elleni tiltakozás. A több száz aláírással ellátott tiltakozást Somogyi Tivadar alpolgármesternek adták át a városrész lakóinak képviselői.

– Annak a háznak és az oda telepítendő funkcióknak a tervezése folyik. Annyit tudok, hogy kell egy hajléktalanokat ellátó orvosi rendelő, egy nappali konyha, kellenek krízislakások. Ez utóbbiak esetében nem hajléktalanokról, hanem szociálisan rászorulókról kell beszélni. A petíciót, amit most átvettem, átolvasom.


Lehet, hogy tartalmaz jogos vagy nem jogos félelmeket. Ezért ígértem, hogy két héten belül válaszolni fogunk rá.

Annak, hogy a Szarvas utcában egyáltalán valami létesüljön, elsősorban anyagi vonzatai vannak, a költségvetés pedig még nincs elfogadva – mondta el Somogyi Tivadar.

A Szarvas utcaiak képviselőitől Somogyi Tivadar alpolgármester vette át a lakók petícióját.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com