Nyugat-Dunántúl

Ebben az évben 92-en váltak hajléktalanná a kisalföldi megyeszékhelyen. Sütő Csaba, a Hajléktanokat Segítő Alapítvány vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy jelenleg 205-en élnek az utcán, a likócsi hajléktalanszállón pedig 330-an. Az ünnepek közeledtével nagyobb figyelem terelődik a fedél nélkül élőkre és a szegényekre, a Segítőház Alapítvány ennek jegyében egy naptárt ad ki, amellyel 12 civil szervezetet tudnak bemutatni.

Másodszorra ad ki naptárt a Segítőház Alapítvány. A tavalyival ellentétben a 2010-es naptár 12 civil szervezetet mutat be. Az asztali naptárt 1500 példányban készítették el, a bevételből származó pénz természetesen jótékony célokat támogat.

Image

Megvásárolni a Segítség Boltjában (Aradi vértanúk úti virágbolt), valamint a Megyeháza előtti faházban lehet. A kiadványból olyan alapítványokról szerezhetünk tudomást, amelyek működéséről eddig talán nem is tudtunk. Ilyen például a Mosoly Alapítvány, melynek, ha csak az öt alapelvét elolvassuk, tudhatjuk, érdemes fontolóra venni, miként tudunk segítséget nyújtani: elfogadás, szeretet, támasz, öröm, fejlődés.

A Győr és környéke Motorosok Baráti Köre többet is vásárolt a naptárból, december 22-ére pedig ételosztást szervez. 500 adag gulyással, kenyérrel és teával készülnek elsősorban a hajléktalanok valamint a kisnyugdíjasok számára. A vasútállomás előtti területet foglalják majd el, itt várják a szegényeket 12 és 16 óra között egy jóízű ebédre és beszélgetésre.

Egy házaspár is hasonló jótékonyságra készül: december 23-án a Virágpiacon látják vendégül a nehéz helyzetben lévőket.

Sütő Csaba, a Hajléktanokat Segítő Alapítvány vezetőjének tájékoztatása szerint jelenleg 205-en élnek az utcán, a likócsi hajléktalanszállón 330-an. Ebben az évben pedig 92-en váltak hajléktalanná.

- Újraindult az alapítvány diszpécserszolgálata is – tájékoztat Sütő Csaba -, éjjel-nappal hívhatók az 512-309-es számon a mentálhigiénés szakemberek. Napi 2-3 hívás a jellemző, de előfordult, hogy 6 bajbajutotthoz kérték a segítségünket. A riasztás után a hajléktalanokat beszállítják a szakemberek a menhelyre, illetve segítenek nekik különféle problémáik megoldásában.

Az alapítvány vezetője továbbá elmondta, megkezdődött a hajléktalanok ingyenes H1N1 elleni beoltása.

- Az otthontalanok körében is érezhető a bizonytalanság az oltással kapcsolatban. Eddig – folytatja Sütő -, 150-160 fő oltatta be magát, azaz a hajléktalanok egyharmada.

A Segítőház Alapítvány idén is minden felajánlást szívesen fogad. Hasznosítani tudnak mindent, legyen az használt ruha, játék, tartós élelmiszer vagy bútor. A Jókai Mór iskolában is gyűjtést szerveztek, ide december 11-éig várják az adományokat, a likócsi bázisra az év bármely szakában, illetve a Stromfeld utcai krízisszállóra a tél folyamán.

- Az ünnepek előtti segítségnyújtást kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen sok családban még az alapvető élelmiszerek beszerzése, egy ünnepi ebéd asztalra tétele is komoly nehézséget okoz – tette hozzá végül Sütő Csaba.

A Segítőház Alapítvány december 24-én, 11 órakor tartja a Stromfeld utcai menhelyen mindenki karácsonyát ünnepi műsorral, ajándékozással.

 

Z.A.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com