Nyugat-Dunántúl

Lakással, munkával, képzéssel segíti egy támogatott projekt a hajléktalanok integrációját. A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány és a hajléktalanszolgálat harminc embert vont be a munkába Mosonmagyaróváron.

A nyugat-dunántúli régióban három hajléktalanellátó és két gyermekjóléti intézmény a regionális munkaügyi központtal kibővülve szerződött egy hajléktalanokat felkaroló program megvalósítására. A cél a fedél nélküliek foglalkoztatásának növelése, valamint a lakhatásuk támogatása.

– A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány és a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény (KESZI) Hajléktalan Ellátása közösen pályázott és nyert 26 millió forintot – hangsúlyozta érdeklődésünkre Kopf Katalin, a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) vezetője.

Molnár Veronika lakhatási referens szerint Mosonmagyaróváron tizenöt ember vagy család lakhatását tudják segíteni fél-egy évre a program keretében. Személyenként havonta harmincezer forint jut, de gyerekenként további ötezer forint adható. Jelenleg öt család részesül lakhatási támogatásban.

Mosonmagyaróváron gépitakarító-képzésre tizenöt embert vettek fel, hármat a hajléktalan- szállóból és tizenkettőt az átmeneti otthonból. Elméleti és gyakorlati oktatás keretében sajátították el a szakmát, majd február végén sikeresen vizsgáztak a résztvevők. Cseh Judit, a KESZI munkatársa megjegyezte: várják azon munkáltatók jelentkezését, akik szakképzett takarítót alkalmaznának.

Molnár Veronika, Cseh Judit, Kopf Katalin és Forgács Anikó hajléktalanokon segít a projekt keretében.


– A hajléktalanok számára nehéz az elhelyezkedés az alacsony iskolai végzettség, különböző szenvedélybetegségek miatt. A pályázatba bevont harminc emberből húsz csak általános iskolát végzett, kilencnek van szakmája és csupán egy rendelkezik szakközép-iskolai végzettséggel – szögezi le Forgács Anikó foglalkoztatási referens. A pályázat foglalkoztatást segítő része éppen ebből az élethelyzetből való kiemelésüket célozza. Az alapítvány nyolc ember foglalkoztatási támogatását vállalta egy évre. A munkabér-támogatás egyébként minimum négy hónapra adható, ha a napi munkaidő meghaladja a 6 órát. Támogatás nélkül eddig nyolcan helyezkedtek el a munkaerőpiacon. Bértámogatással négy embert alkalmaztak, további négyük szerződése is folyamatban van.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com