Nyugat-Dunántúl

Tíz utcán élő hajléktalanból négy vállalta, hogy a rendkívüli hidegben a nappali melegedőre megy. Jelenleg 48 fedélnélkülin segít a hajléktalanszálló. A rendőrség, a közterület-felügyelők Szépe Istvánnal, a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló vezetőjével járták be azokat a területeket, ahol információk szerint hajléktalanok húzhatták meg magukat. Tíz olyan embert találtak, akik elhagyott, nem fűthető épületekben, saját maguk építette bungalókban húzták meg magukat a rendkívüli hidegben. Szépe István tájékoztatása szerint a tízből négy fedélnélküli vállalta, hogy a nappali melegedőbe megy, amely most 24 órában nyitva áll. A többiek felelősségnyilatkozatot írtak alá, hogy nem hajlandók igénybe venni a felajánlott lehetőséget. A szállóvezető bízik benne, hogy az utcán maradók élete sincs veszélyben a kemény mínuszok idején. Étellel, meleg teával és a Máltai Szeretetszolgálat által biztosított takarókkal segítik őket a hideg elviselésében.

Arra a kérdésünkre, hogy a volt határőrlaktanya gazdasági épületét (ahol korábban krízisidőben helyet kaptak a szállóból kiszorult fedélnélküliek) lakják-e most, Szépe István elmondta: a legutóbbi ellenőrzéskor tapasztalták, hogy a lakatot feltörték, elképzelhető, hogy nemrég még lakhattak benne, de ezúttal a késő esti órákban már senkit nem találtak ott.

A napokban egyébként mintegy negyvennyolc hajléktalant fogad a szálló és a nappali melegedő. Minden szolgáltatást (tisztálkodástól az étkezésig) igénybe vehetnek itt, de akár az ügyintézésben is segítik őket a szálló munkatársai.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com