Nyugat-Dunántúl

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban.

A város vezetőinek, a helyi képviselőknek, a civil szervezeteknek köszönhetőeen mégis több száz embernek tették meghittebbé, szebbé a karácsonyát. Ők, akik együtt, egy olyan "nagy családban" ünnepeltek, amely életük részévé vált, s ami az életutukban remélhetően csak egy állomás. Mindenki kapott ajándékot, a szálló lakói műsorral kedveskedtek, a város vezetői, a képviselők, valamint a civil szervezetek nevében is ajándékok kerültek a karácsonyfa alá...
Sok minden történt az elmúlt egy évben a város szociális ellátórendszerének egyik legnehezebb területén, ahol az utcán élőkkel együtt mintegy 550 embertársunkról gondoskodnak a munkatársak: szociális munkások, nővérek, gondozók. A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat - élve a jelenlegi pályázati lehetőségekkel - a Segítőház Alapítvánnyal karöltve gőzerővel koordinálja a "Tágas városom kis lakásra cserélem" projektet, amely Győrben és Mosonmagyaróváron mintegy 50 főnek nyújt lakhatási támogatást és visszavezetést a munka világába. A civilek, de családok is elhozták a hajléktalanok karácsonyfája alá ajándékaikat: a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tagjai 500 ezer forintot gyűjtöttek, a Kiwanis süteményekkel, gyűjtött ruhákkal kedveskedett. Több száz adag gulyást tálaltak ezekben a napokban a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai, a Szent György Lovagrend tagjai pedig szintén főztek, tálaltak és szeretetcsomagokat osztottak a rászorulóknak. Több száz családhoz eljutott Győrben a győri Segítőház Alapítvány, az Oxigén Média és a NYME Apáczai Kar Szociálpedagógia Tanszék segítsége is: tartós élelmiszereket, játékot, könyveket juttattak el a civielek és a médiamunkások, - rászoruló családoknak.

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban. Jó érzés tudni, érezni, hogy sokan segítenek a karitatív munkában. Köszönet érte, boldog karácsonyt!

Harcsás Judit

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com