Nyugat-Dunántúl

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban.

A város vezetőinek, a helyi képviselőknek, a civil szervezeteknek köszönhetőeen mégis több száz embernek tették meghittebbé, szebbé a karácsonyát. Ők, akik együtt, egy olyan "nagy családban" ünnepeltek, amely életük részévé vált, s ami az életutukban remélhetően csak egy állomás. Mindenki kapott ajándékot, a szálló lakói műsorral kedveskedtek, a város vezetői, a képviselők, valamint a civil szervezetek nevében is ajándékok kerültek a karácsonyfa alá...
Sok minden történt az elmúlt egy évben a város szociális ellátórendszerének egyik legnehezebb területén, ahol az utcán élőkkel együtt mintegy 550 embertársunkról gondoskodnak a munkatársak: szociális munkások, nővérek, gondozók. A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat - élve a jelenlegi pályázati lehetőségekkel - a Segítőház Alapítvánnyal karöltve gőzerővel koordinálja a "Tágas városom kis lakásra cserélem" projektet, amely Győrben és Mosonmagyaróváron mintegy 50 főnek nyújt lakhatási támogatást és visszavezetést a munka világába. A civilek, de családok is elhozták a hajléktalanok karácsonyfája alá ajándékaikat: a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tagjai 500 ezer forintot gyűjtöttek, a Kiwanis süteményekkel, gyűjtött ruhákkal kedveskedett. Több száz adag gulyást tálaltak ezekben a napokban a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai, a Szent György Lovagrend tagjai pedig szintén főztek, tálaltak és szeretetcsomagokat osztottak a rászorulóknak. Több száz családhoz eljutott Győrben a győri Segítőház Alapítvány, az Oxigén Média és a NYME Apáczai Kar Szociálpedagógia Tanszék segítsége is: tartós élelmiszereket, játékot, könyveket juttattak el a civielek és a médiamunkások, - rászoruló családoknak.

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban. Jó érzés tudni, érezni, hogy sokan segítenek a karitatív munkában. Köszönet érte, boldog karácsonyt!

Harcsás Judit

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com