Nyugat-Dunántúl

A hajléktalanná vált emberek sorsára hívja fel a figyelmet a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve alkalmából a Civil Forrás Alapítvány vasárnap Győrött.

A Hajléktalanok éjszakája elnevezésű hétvégi esemény a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló programsorozat része - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A megyeháza előtti téren vasárnap délután induló program keretében bemutatják Harcsás Judit Pokoljárók című riportkötetét.

A Kisalföld napilap újságírója legújabb könyvében szegény sorsú embereket, hajléktalanokat szólaltat meg, a történeteiken keresztül felvillantja a kilábalás lehetőségét is.

A szerző a kötetben közzéteszi azoknak a szervezeteknek az elérhetőségét, amelyek tanácsot, segítséget tudnak nyújtani a bajbajutottaknak.

A rendezvényen fellép a győri hajléktalanszállón élőkből verbuválódott Acapella Kórus és a RomUngro fiúk kettőse. A késő estébe nyúló program ételosztással zárul. Győrött becslések szerint körülbelül ötszáz hajléktalan él.

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjának, Magyarországon az évfordulóról 1996 óta emlékeznek meg.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com