Nyugat-Dunántúl

Szükség esetén pótágyaznak a likócsi Segítőházban és a Stromfeld úti téli menhelyen is, mert ugyan még csak megvillantotta magát a tél, mégis már most mindkét helyen telt házat jegyeznek.
Az intézmény és a vele együtt működő Segítőház Alapítvány munkatársai hosszú, hideg szezonra készülnek - hangzott el a csütörtöki tájékoztatón.
Egy hónapja nyitva a téli krízismenhely, mégis már most nincs szabad ágy, telt ház esetén pedig a munkatársak pótágyakkal készülnek. Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője elmondta, a győri városvezetés 14 millió forintnyi támogatása mellett a Hajléktalanokért Közalapítvány nyertes pályázata jelenthet segítséget, amely az intézmény költségvetésébe 500 ezer, az alapítványéba 2 millió 200 ezer forintot hozhat. Az előbbi összeget a legrászorultabbak gyógyszerellátására, az utóbbit az utcán élő 250-260 hajléktalan ellátására fordítják, s ebből kerül a teajáratokra, amelyek a napokban már elindultak.

– A téli időjárásra, s az ünnepvárásra való tekintettel várjuk az adományokat: pénzt, ruhaneműt, takarókat, de tartós élelmiszert is szívesen fogadunk – sorolta az intézményvezető. – Önkéntes munkára is van lehetőség, ám ez ne kipróbálás- hanem rendszerszintű legyen, azaz fontos, hogy számíthassunk az önkéntes kitartására.

A tájékoztatón elhangzott, az egyházak, a civil szervezetek idén is kiveszik a részüket az ünnepvárásból, adományaik folyamatosan érkeznek. Ki amivel csak tud, segít, a baptisták szerdánként például meleg ételt osztanak az utcán.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com